Hakkında

Amaçlar:

 

  • Merkez kapsamında İstanbul bölgesinde öncelikli olarak gıda sektöründe kullanılan enzimler olmak üzere, ülkemize ithal edilen enzimlerin belirlenmesi ve yerli üretiminin gerçekleştirilmesi için gerekli Ar-Ge ortamını sağlayarak teknolojilerin geliştirilmesi ve bu konuda çalışacak yerli işletmelerin ilgili Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını arttırmalarını destekleyecek bilgi ve teknoloji üretimi ve ortaya çıkacak olan yerli ürünlerin ticarileşmesi,
  • Gıda sektöründe kullanılmak üzere ithal edilen enzimlerin belirlenmesi ve daha sağlıklı ve güvenilir olan yerli üretiminin gerçekleştirilmesi,
  • Üniversite ve sanayi arasında işbirliği sağlayarak aradaki bilgi akısını hızlandırmak ve neticesinde Ar-Ge imkanlarını arttırıp nitelikli personel yetiştirerek yerli ürünlerin üretileceği platformu oluşturmak,
  • İstanbul’da çeşitli bölgelerden izole edilecek mikroorganizmalar ile basta gıda endüstrisinde kullanılan enzimler alfa amilaz, selülaz, lipaz ulusal ve yerli kaynaklarla üretilebilir aşamaya gelinmesi,
  • İzole edilecek mikroorganizmaların enzim üretme yetenekleri uygulanacak besiyeri optimizasyonları, immobilizasyon teknikleri ve inovatif yöntemlerle araştırılması,
  • Gıda, tekstil ve kozmetik endüstrisinde kullanılan pek çok enzimin ulusal kaynaklardan eldesi ve dışa bağımlılık azaltılabilmesi hedeflenmektedir.